Sten och Monica driver tillsammans Sysne fiskbutik. Så ofta Sten kan fiskar han fisken själv till butiken.
"Monna" förser butiken med torsk, flundra,piggvar, makrill, räkor och musslor köps in men röks på plats.

De två rökarna har Sten byggt och utformat själv och varje år går det åt 200 säckar kottar.
Sommartid är de igång från tidig morgon till sen eftermiddag. Fisken får efter rensning
ligga ca en timme i salt och sedan ca en timme i röken beroende på storlek och typ av fisk.

I kyldisken hittar man lite av varje:
Kallrökt, gravad eller vamrökt lax, lök- och krydd-strömming, torsk, piggvar och det som sälj mest av, flundra.
Många kommer till Sysneudd enbart för en delikatess skull, Laxfenorna. Dessa säljer vi mycket av, de är
dessutom snygga, greppvänliga, lättätliga och helt enkelt utsökta. Under fenan sitter dessutom det bästa
fettet - det goda är också för en gång skull även nyttigt.
Sysne fiskbutik har även fått mycket beröm för sin aioli, signerad "Sysne fiskbutik".

Med en fantastisk utsikt över Sandviken kan man dessutom avnjuta allt detta på plats, vid strandbodarna,
nere vid hamnen eller som picknick i gräset.